روش های مصرف عناب ، چگونه از خواص عناب بیشترین استفاده را ببریم؟

روش های مصرف عناب

عناب یک نوع میوه‌ است و اتفاقا از آن میوه‌های پرخاصیت و سرشار از مواد مغذی است. بر حسب ذائقه و دلیل استفاده شما از عناب روش های متفاوتی برای استفاده از آن وجود دارد که در این مطلب به شرح چند مورد از کاربردی ترین روش های مصرف عناب می پردازیم.

مطمئنا افرادی که حتی برای یک دوره کوتاه از عناب استفاده کرده اند ارزش واقعی عناب را می‌دانند و از آن به‌عنوان یک خوراکی مقوی و مفید برای سلامتی یاد می‌کنند.

عناب میوه‌ی درختی کوچک با گلبرگ‌هایی به رنگ سبز مایل به زرد است که جزو میوه‌های هسته‌دار است. میوه‌های این درختچه تقریبا به‌اندازه‌ی یک خرما هستند و رنگ‌شان ترکیبی از قرمز و قهوه‌ای است.

این گیاه، بومیِ جنوب آسیا ازجمله بخش‌های جنوبی و مرکزی چین است. البته امروزه این میوه در سراسر جهان به‌ویژه اروپا شناخته‌شده است و در بیشتر فروشگاه‌هایی که میوه‌‌های وارداتی عرضه می‌کنند به فروش می‌رسد.

برای آشنا شدن با خواص متنوع و کم نظیر عناب میتوانید مقاله خواص عناب را مطالعه کنید.

شما میتوانید عناب تازه و با کیفیت را از گلپَران خریداری کنید.

طبع عناب:

طبع عناب معتدل و مرطوب است، اما برخی بزرگان طب سنتی مانند ابوعلی سینا معتقد هستند که طبع عناب کمی سرد است.

عناب در افرادی که دارای مزاج سرد هستند ممکن است تولید گاز و نفخ کند، این افراد برای مصرف آن و اصلاح طبع عناب باید همراه آن شکر و مویز بخورند.

ارزش تغذیه‌ای عناب:

برای اینکه بخواهید یک خرید آگاهانه و مطمئن داشته باشید خواص تغذیه‌ای موجود در یک فنجان عناب را به شرح زیر در اختیارتان می‌گذاریم:

کالری: ۷۶C
کربوهیدرات: ۲۰/۲ گرم
پروتئین: ۱/۲ گرم
چربی: ۰/۲ گرم
ویتامین سی: ۶۹ میلی گرم ( تقریبا برابر با ۱۱۵ درصد نیاز روزانه)
پتاسیم: ۲۵۰ میلی گرم ( برابر با ۷ درصد نیاز روزانه)
نیاسین: ۰/۹ میلی گرم ( برابر با ۴ درصد نیاز روزانه)
ویتامین بِ 6: ۰/۱ میلی گرم ( برابر با ۴ درصد نیاز روزانه)
مس: ۰/۱ میلی گرم ( برابر با ۴ درصد نیاز روزانه)
منگنز: ۰/۱میلی گرم ( برابر با ۴ درصد نیاز روزانه)
آهن: ۰/۵ میلی گرم ( برابر با ۳ درصد نیاز روزانه)

نحوه مصرف عناب:

عناب را به هر صورتی که میل کنید آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی ارگانیک قویِ موجود در این میوه‌ی پرخاصیت طیف گسترده‌ای از خواص را برایتان به ارمغان می‌آورد؛ اما بر حسب ذائقه شما و دلیل استفاده شما از عناب روش های متفاوتی برای استفاده از عناب وجود دارد که در اینجا به شرح ۳ مورد از کاربردی ترین روش های مصرف عناب می پردازیم.

شربت عناب:

یکی دیگر از روش های مصرف عناب شربت عناب است، شربت عناب برای سرماخودگی، درد سینه، سرفه، بهبود گردش خون و … مفید می باشد.

برای تهیه ی این شربت مقوی ابتدا ۴۰۰ گرم عناب خشک شده را در ۲ لیتر آب می جوشانیم تا به طور کامل آب پز شود، سپس عناب‌ها را از آب خارج نموده و له میکنیم، مایع حاصل شده را صاف نموده و به میزان ۱.۵ کیلوگرم شکر به آن اضافه می کنیم و دوباره باید بجوشانیم تا شکرها حل شده و شربت عناب آماده شود. در هنگام مصرف، نصف استکان از شربت آماده شده را در یک لیوان آب خنک حل کرده و میل نمایید.

تمام خواص دارویی عناب در این شربت وجود دارد.

عناب خیس کرده:

یکی دیگر از روش های مصرف عناب خیس کردن عناب است که با ترکیب سایر مواد مغذی در نهایت نوشیدنی ای کاملا متفاوت و پر خاصیت را خواهید داشت.

در این روش ابتدا تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ عدد دانه مویز (که هسته آن گرفته شده) ، ۳۰ دانه سه پستان و ۱۷ گرم گل بنفشه؛ در نیم لیتر آب خیس نمایید و اجازه دهید ۱۰ الی ۱۲ ساعت در همین حالت بماند ، سپس این مخلوط را صاف کرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و همچنین ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید تا به طور کامل حل شود.

البته شما می توانید برای اصلاح طبع عناب و سایر گیاهان همراه، قدری گلاب به آن اضافه و به مرور مصرف نمایید.

مصرف عناب خشک یا تازه از متداول ترین روش های مصرف عناب:

مصرف عناب به‌صورت خشک یا تازه از متداول ترین روش های مصرف عناب می باشد.

میزان خوراک میوه عناب در هر روز ۵۰ عدد است، ولی مصرف ۲۰ تا ۲۵ عدد عناب خشک یا تازه برای خوراک چند روز مداوا، کافی است.

جالب است بدانید که عناب نارس و سبز رنگ، بی‌مزه و گس بوده، قابل خوردن نیست؛ چرا که خیلی دیر هضم است.

اگر جویدن عناب خشک به دندان آسیب می زند، بهتر است قبل از مصرف آن را بشویید و به مدت 2 دقیقه و نه بیشتر در آب غوطه ور کنید. سپس 3 تا 4 ساعت صبر کنید تا رطوبت به مغز عناب نفوذ کند و بافت آن برای خوردن نرم و دلچسب شود.

جالب است بدانید عناب تا 40 درصد وزن خود رطوبت جذب می کند و اگر بیش از 2 دقیقه در آب غوطه ور باشد لیچ شده و ویتامین های محلول در آب آن خارج می شود.

هرگز عناب را خارج از فصل به شکل تر نخرید، چون رطوبت آن مصنوعی است و شما به جای بخشی از وزن عناب، آب می خرید و مهم تر آن که ماندگاری آن به شدت پایین می آید و در کمتر از چهار روز خراب می شود.

به شما پیشنهاد میکنیم از مصرف روزانه این میوه شگفت انگیز و پرخاصیت غافل نشوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *