طرز تهیه مسقطی شیرازی ساده و خوشمزه کشدار با زعفران + 9 نکته تهیه آن

مسقطی یک شیرینی نرم و ژله مانند است که بیشتر در مناطق جنوبی ایران تهیه می شود. ‌
در نقاط مختلف ایران، مسقطی با تغییراتی جزئی درون رسپی آن تهیه می شود ولی طرز تهیه آن تقریبا یکسان است. 

از زعفران در آشپزی بسیار استفاده می شود، در این مطلب طرز تهیه مسقطی زعفرانی آورده شده است، برای دیدن سایر دستور ها و روش های استفاده از زعفران میتوانید مقاله « آشپزی با زعفران » را مطالعه کنید.

ماده اصلی مسقطی نشاسته است که شکل ژله ای به شیرینی می بخشد. زعفران ، گلاب و آجیل از دیگر ترکیباتی هستند که طعم خاصی به شیرینی مسقطی می دهند.

در ابتدا این مقاله در مورد مسقطی صحبت کرده ایم، سپس دستور تهیه آن آورده شده است و در انتها نکاتی برای تهیه مسقطی عالی گفته شده است.

تاریخچه مسقطی :

تاریخچه مسقطی به حدود 2 قرن پیش ، به آغاز سلسله قاجار برمی گردد.

در آن زمان ، یکی از روسای شهرستان لارستان (در استان فارس) به عمان سفر کرده بود، در یکی از این بازدیدها ، او طرز تهیه مسقطی را آموخته بود.
با گذشت زمان تغییرات زیادی در دستور غذا ایجاد شد و در نتیجه دسر جدیدی به نام مسقطی ایرانی ایجاد شد.

همانطور که حدس می زنید نام مسقطی از مسقط آمده است ، شهری که این شیرینی از آن الهام گرفته است.

مسقطی در کدام شهر ها پیدا می شود؟

مسقطی در بسیاری از شهرهای جنوبی ایران مانند بندرعباس ، بوشهر و کازرون ساخته می شود. با این حال ، شیراز و لار در تهیه این شیرینی معروف هستند.

مسقطی لاری ، شیرینی تهیه شده در شهر لار ، نسبت به سایر مسقطی‌ها شیرین تر است. مسقطی لاری با آجیل و گلبرگ گل رز تهیه می شود. 

از طرف دیگر ، مسقطی شیرازی بدون هیچ گونه اضافه‌ای مانند آجیل و گلبرگ درست می شود. کلوچه مسقطی سوغاتی بسیار محبوب شیراز است.

مسقطی در دیگر شهرهای ایران از نظر میزان آجیل اضافه شده ، خاصیت کشسانی یا حتی مواد اصلی متفاوت می باشد.

برخی از ایرانیان از زعفران برای تهیه شیرینی مسقطی استفاده نمی کنند ، در حالی که برخی دیگر حتی ممکن است مواد بیشتری مانند شیر یا آب میوه تازه به آن اضافه کنند.

نحوه مصرف مسقطی :

مسقطی یک شیرینی فاقد گلوتن است. به همین دلیل برای گیاهخواران انتخاب مناسبی می باشد.

خواص زعفران سبب شده است که این شیرینی برای بدن بسیار سالم باشد ، بنابراین از این شیرینی می توان برای کاهش استرس و اضطراب استفاده کرد.

نکته ای که باید به یاد داشته باشید این است که مسقطی با مقدار زیادی شکر تهیه می شود ، بنابراین بهتر است افراد مبتلا به دیابت در مصرف آن احتیاط کنند.

مواد تشکیل دهنده مسقطی :

ماده اصلی تهیه مسقطی نشاسته است. زعفران ، شکر و کره از دیگر مواد اساسی هستند. از گلاب نیز در دستور سنتی استفاده می شود. استفاده از هل اختیاری است و طعم و عطر خاصی به مسقطی می بخشد.

برای تزئین مسقطی می توان از گلبرگ گل محمدی ، پودر نارگیل و آجیل استفاده کنید.
پسته و بادام رایج ترین آجیل برای تزئین هستند ، اما می توانید از هر آجیل دیگری که می خواهید استفاده کنید.

5/5
زمان آماده سازی
۴۵ دقیقه
نوع غذا
دسر
تعداد نفرات
برای ۴ نفر
درجه سختی
متوسط

مواد لازم مسقطی :

1/2 فنجان نشاسته یا 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
2 فنجان آب
1/2 فنجان آب پرتقال یا گلاب
1/2 فنجان شکر
1 قاشق چایخوری زعفران
50 گرم کره
1/2 قاشق چایخوری هل
1/4 فنجان بادام خرد شده
به مقدار لازم پسته خرد شده (برای تزئین)
به مقدار لازم گلبرگ گل محمدی (برای تزئین)

۱

مخلوط کردن نشاسته و آب

در اولین اقدام برای مسقطی ، درون یک ظرف کوچک، نشاسته را به آب سرد اضافه کنید و هم بزنید تا مایع یکدست شود.

۲

تهیه شربت مسقطی

در یک قابلمه متوسط ، نشاسته حل شده ، شکر و 1 فنجان آب دیگر را روی حرارت متوسط بگذارید و به مدت 10-15 دقیقه بگذارید بجوشد. سپس زعفران دم شده را اضافه کنید.

۳

اضافه کردن کره، بادام و هل

حرارت را کم کنید ، کره ، بادام و هل را اضافه کنید. مرتباً به مدت 10 دقیقه هم بزنید یا تا زمانی که مخلوط یکدست شود ، سپس حرارت را کم کنید و 10 دقیقه دیگر بپزید.

۴

اضافه کردن آب پرتقال یا گلاب

تقریبا مسقطی ما آماده شده است، در ۱۰ دقیقه آخر آب پرتقال یا گلاب را اضافه کنید. کره را نیز در مرحله قبل اضافه کنید.

۵

مسقطی آماده است!

مسقطی را از روی حرارت بردارید و در یک کاسه سرو بریزید و سپس بگذارید به مدت ۱ ساعت درون دمای اتاق بماند و بعد درون یخچال قرار دهید تا خنک شود. برای تزیین می توانید از پسته و گلبرگ گل محمدی خشک شده استفاده کنید.

نکات تهیه مسقطی :

۱. مسقطی معمولا به صورت لوزی بریده می شود ، ولی شما میتوانید باب سلیقه خودتان آن را برش بزنید.

۲. تهیه مسقطی بسیار زمان بر است و نیاز به حوصله بسیار دارد، تهیه مسقطی ممکن است تا 3 ساعت هم طول بکشد.

۳. در هنگام تهیه مسقطی ، حتما باید مواد را مرتبا هم بزنید تا مسقطی یکدست بماند.

۴. برای این که مسقطی شما طعمی سنتی بگیرد و یادآور مسقطی های شیراز باشد باید از گلاب در طرز تهیه مسقطی استفاده کنید.

۵. برای اینکه مسقطی طعم دار درست کنید می توانید به جای آب از آب میوه هایی مانند گیلاس و پرتقال استفاده کنید، ولی توجه داشته باشید که در این صورت نباید از زعفران استفاده کنید.

۶. توجه کنید اگر مسقطی قوام نگرفته باشد درون یخچال آب خواهد انداخت.

۷. سعی کنید مسقطی را روی حرارت ملایم درست کنید، در غیر این صورت بوی خامی نشاسته روی مسقطی خواهد ماند.

۸. برای گرفتن طعم ترش نشاسته می توان از قبل آن را خیس کرد.

۹. می توان تا ۳ ماه این شیرینی مسقطی را درون یخچال نگهداری کرد.

تا حالا آنلاین زعفران خریدی؟

شما می توانید زعفران اصل قائنات را با ضمانت مرجوعیت محصول در صورت نارضایتی خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید مدیر سایت نمایش داده خواهد شد.

نوشته های مرتبط

instagram golparan

برای اطلاع از تخفیفات، عضو اینستاگرام گلپران شوید.