زعفران از ۲ قسمت سرگل (کلاله) و ریشه (خامه) تشکیل شده است. سرگل همان قسمت اصلی و قرمز رنگ زعفران است. ریشه، قسمت سفید رنگ متصل به سرگل می باشد که به آن زعفران سفید نیز می گویند.
زعفران گیاهی چندساله و دارای پیاز است و ۶ گلبرگ بنفش رنگ دارد.
گل زعفران شامل ۳ پرچم زرد رنگ، یک مادگی و کلاله ۳ شاخه قرمز رنگ است،
که تقریبا تمام خواص این گیاه در کلاله و خامه (سفیدی) آن می باشد.
انواع زعفران وجود دارد، اساس تمامی این دستهبندیها این است که چه قسمتی از رشته مربوط به گل زعفران، در محصول تهیه شده وجود داشته باشد.
اگر موقع پر کردن زعفران، قسمت قرمزرنگ زعفران (کلاله) به قسمت سفید رنگ(ریشه) متصل بماند و به صورت دسته روی هم چیده شود به آن زعفران دخترپیچ یا دسته می گویند.
اگر کلاله سرخ رنگ زعفران از قسمت سفیدی جدا شود، زعفران سرگل بدست می آید.
در صورتی که قصد خرید زعفران دارید، پیشنهاد می شود حتما مقاله راهنمای خرید زعفران را مطالعه کنید.
زعفران سفید چه خواصی دارد؟
همانطور که می دانید زعفران دارای خواص دارویی و درمانی زیادی هست.
خواص ریشه مانند کلاله زعفران می باشد! با این تفاوت که خامه زعفران فاقد ماده ای به نام کروسین (عامل ایجاد رنگ) است.
البته ناگفته نماند که ریشه خواص زعفران را با درصد کمتری دارا می باشد.
از جمله خواص دارویی و درمانی ریشه سفید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان سرطان پروستات
- تقویت قوای جنسی
- درمان بیماری های روماتیسم
- تقویت عملکرد کبد
- تقویت حافظه و بینایی و …
شما می توانید برای آگاهی بیشتر از خواص زعفران مقاله خواص زعفران را مشاهده کنید.
کاربرد زعفران سفید چیست؟
از آنجا که خامه زعفران فاقد کروسین (عامل رنگ زعفران) است بنابراین در مواردی کاربرد دارد که رنگ دهی زعفران مدنظر نباشد.
اگر قصدتان استفاده از طعم و عطر زعفران است میتوانید از ریشه آن در تهیه خورشت، سوپ، ته دیگ و سایر غذاها استفاده کنید.
همچنین استفاده از آن در شیرینی پزی برای تزیین کیک کاربرد فراوانی دارد.
ازموارد دیگر کاربرد این قیمت از زعفران، استفاده از آن در صنعت برای مصارف درمانی، خوراکی و رنگدهی می باشد.
برای دیدن روش های مصرف زعفران پیشنهاد می شود مطلب « نحوه مصرف زعفران » را مطالعه کنید.
روش جمع آوری:
در هنگام جدا کردن رشته های قرمز زعفران از گل زعفران، قسمت سفیدی که همان زعفران سفید می باشد نیز جدا و خشک می شود.
در صورتی که زعفران به صورت پوشال (دخترپیچ) از گل زعفران جدا شود در مراحل بعدی به صورت دستی سرگل زعفران را از ریشه سفید زعفران جدا می کنند.
اگر قدرت خرید زعفران را به دلیل قیمت بالای آن ندارید به شما پیشنهاد می کنیم ریشه زعفران مرغوب و با کیفیت را از طریق گلپرانبه صورت مستقیم از کشاورز خریداری نمایید.
بیشتر ببینید: خرید زعفران عمده