در این دستور تهیه قرار است با هم یک جوجه کباب زعفرانی ساده و مجلسی با ماست به روش رستورانی در کوتاهترین زمان ممکن درست کنیم، پس با گلپران همراه باشید.
جوجه کباب زعفرانی یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است، محال است به سفر یا کمپینگ بروید و جوجه کباب جزوی از سفر شما نباشد.
کباب مرغ یا جوجه کباب یک غذای پیک نیک نمادین است که در سیزده بدر، سیزدهمین روز نوروز و روز طبیعت پخته و سرو می شود.
این غذای خوشمزه را هم می توان با انواع برنج و پلو و هم با نان سرو کرد، اغلب کنار این غذا گوجه کبابی نیز سرو می شود.
جوجه کباب زعفرانی را هم میتوان روی آتش و منقل درست کرد و هم در خانه در تابه، ولی طعم جوجه کباب آتشی یک چیز دیگری است 😉
ادویه و مواد جوجه کباب و مواد اولیه کاملا سلیقهای است و زعفران و آب لیمو مهمترین طعم دهنده های آن هستند.
در این دستور تهیه، رسپی اکثر رستوران ها نوشته شده است. در انتها نیز چند نکته مهم در رابطه با طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی آورده شده است.
مواد لازم جوجه کباب زعفرانی :
4 سینه مرغ (بدون استخوان و پوست)
2 پیاز کوچک خرد شده
1 فنجان ماست ساده
یک سوم فنجان روغن زیتون یا کره
3 قاشق غذاخوری آب لیمو (آب 1 لیمو)
نصف قاشق چایخوری نمک
یک چهارم قاشق چایخوری زعفران آسیاب شده
تیکه کردن مرغ ها
در اولین اقدام برای جوجه کباب زعفرانی ، مرغ ها را به اندازه دو یا سه بند انگشت تکه کنید. برای طعم دار شده بهتر میتوانید روی تیکه های مرغ با چاقو شیار های کوچکی ایجاد کنید.
مزه و طعم دار کردن جوجه کباب
مرغهای تیکه شده را به همراه ماست، پیاز، آب لیمو و زعفران دم شده درون یک ظرف درپوش دار بریزید. ظرف را به مدت حداقل یک ساعت و حداکثر یک روز داخل یخچال بگذارید.
سیخ کردن جوجه کباب
در این مرحله باید مرغ هایی که به خوبی مزه دار شده را به سیخ بکشیم، در هر سیخ ۶ تا ۸ تیکه مرغ بگذارید. دقت کنید برای پخت بهتر تیکه های استخوانی را با هم در یک سیخ و تیکه های بدون استخوان را در سیخ دیگری بزنید.
کباب کردن مرغ
اگر از منقل استفاده می کنید صبر کنید تا چوب ها به خوبی بسوزد و تبدیل به ذغال شود، و اگر از تابه استفاده می کنید ته آن مقداری روغن بریزید، سیخ ها را به ترتیب بچینید، هر طرف سیخ را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه کباب کنید.
راز جوجه کباب رستورانی!
در یک قابلمه کره یا روغن زیتون بریزید و سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید، روی حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا کره ذوب شود و بلافاصله جوجه کباب های پخته شده را درون این مایع بغلتانید. طعم و رنگ فوق العاده به جوجه کباب ما خواهد داد.
جوجه کباب زعفرانی آماده است!
جوجه کباب رستورانی ما آماده است، نوش جان! می توانید جوجه کباب را برنج زعفرانی یا هر پلو دیگری سرو کنید.
نکات جوجه کباب زعفرانی رستورانی:
۱. سعی کنید تیکه های مرغ نه خیلی بزرگ باشد نه خیلی کوچک، چون اگر کوچک باشد خواهد سوخت و خشک خواهد شد و اگر بزرگ باشد روی آتش نخواهد پخت و خام خواهد ماند. اندازه مناسب جوجه کباب باید به اندازه دو تا سه بند انگشت باشد.
۲. اگر روی آتش قرار است جوجه کباب درست کنید، سعی کنید چوب ها به خوبی بسوزد و آتش خاموش شود و در نهایت یک ذغال یک دست و داغ داشته باشید.
۳. در هنگام سیخ کردن جوجه کباب، آن ها را به هم نچسبانید و یک فاصله کوچک بین تیکههای مرغ بگزارید تا خوب پخته شود.
۴. در این دستور تهیه می توانید به جای ماست از سس مایونز نیز استفاده کنید، ماست و سس سبب می شود مرغ نرم شود و هنگام پخت خشک نشود.
۵. نمک را در هنگام سرو جوجه کباب بریزید چون نمک می تواند سبب سفت شدن جوجه کباب شود.
۶. در هنگام استفاده از باد بزن، فقط در یک جهت باد بزنید تا خاکستر روی جوجه کباب های شما نشیند.
۷. از زعفران در آشپزی بسیار استفاده می شود و ادویه اصلی جوجه کباب می باشد ولی اگر به زعفران اصل دسترسی ندارید می توانید از زردچوبه استفاده کنید.
۸. شما رستوران دار های عزیز می توانید با خرید عمده زعفران از گلپران ، زعفران با کیفیت قاینات را با ارزان ترین قیمت داشته باشید.
8 پاسخ
ماست دقیقا برای چی جوجه کباب زعفرانی استفاده میشه؟
ماست سبب میشه که جوجه کباب ما نرم بمونه و در هنگام پخت روی آتش خشک نشه، به جای ماست از سس مایونز هم میتونید استفاده کنید.
مزه دار كردن جوجه كباب کار هر کسی نیست به خصوص اگر بخوای یه جوجه کباب زعفرانی فوق العاده ذغالی درست کنی.
بله کاملا درسته، با این رسپی جوجه کباب زعفرانی رستورانی میتونید یه تجربه فوق العاده برای خودتون و نزدیکانتون رقم بزنید.
جواد جوادی و نواب ابراهیمی هم جوجه کباب زعفرانی رو با ماست درست میکنن، اولین بار که دیدم برام جالب بود چون تاحالا ندیده بودم تو جوجه کباب ماست بریزن.
بله، اغلب سراشپز های رستورانی معروف مثل شف جواد جوادی از همین روش برای طعم دار کردن جوجه کباب استفاده می کنند.
عالی بود، استفاده کردیم.
خوشحالیم که مفید واقع شده.