برنج زعفرانی یا پلو زعفرانی از غذاهای اصلی و خوشمزه ایرانیان می باشد. در این مقاله خواهید آموخت که چگونه یک برنج زعفرانی خوشمزه با گوشت، پیاز، ادویه و از همه مهم تر زعفران درست کنید.
زعفران در آشپزی کاربرد فراوانی دارد، در این مطلب ما یک برنج زعفرانی فوق العاده درست خواهیم کرد ولی میتوانید برای دیدن روش های دیگر استفاده از زعفران مقاله « آشپزی با زعفران » را مطالعه کنید.
شاید تا به حال این سوال برای شما پیش آمده باشد چگونه می توان یک برنج زعفرانی دو رنگ خوشمزه برای تزیین درست کرد، در این آموزش به شما نکاتی را خواهیم گفت تا بهترین پلو زعفرانی را بتوانید درست کند.
نکاتی همچون زمان ریختن زعفران روی برنج، نحوه دم کردن زعفران برای پلو، طرز تهیه برنج دو رنگ و … در این مقاله گفته شده.
توجه کنید برای درست کردن یک برنج زعفرونی فوق العاده نیاز به زعفران مرغوب دارید، متاسفانه به دلیل قیمت بالای زعفران سودجویان اقدام به تقلب در زعفران کرده اند، پس لازمه که زعفران رو از فروشگاه های معتبر خریداری کنید.
در صورتی که قصد خرید زعفران اصل دارید میتونید مقاله راهنمای خرید زعفران را مطالعه کنید.
خرید اینترنتی زعفران در گلپران فقط با ۵ کلیک امکان پذیر است و شما میتوانید در کمتر از ۲ دقیقه زعفران سرگل قائنات را سفارش دهید.
اگر به مقادیر زیاد زعفران نیاز دارید، امکان خرید عمده زعفران درجه یک قائنات با ضمانت مرجوعیت محصول از گلپران وجود دارد.
زمان آماده سازی
۵۰ دقیقه
نوع غذا
غذای اصلی
تعداد نفرات
برای ۴ نفر
درجه سختی
متوسط
مواد لازم برنج زعفرانی :
1/4 قاشق چایخوری زعفران قائنات
1/4 فنجان آب گرم
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون بکر
3/4 فنجان پیاز خرد شده
2 فنجان برنج سفید
3 فنجان آب مرغ یا آب سبزیجات
3/4 قاشق چایخوری نمک
آسیاب کردن زعفران
در اولین اقدام برای برنج زعفرانی نیمی از زعفران ها را بردارید و داخل هاون بگذارید و با سنگ هاون زعفران ها را به صورت کامل آسیاب کنید.
فوت و فن و نکات برنج زعفرانی :
۱. اگر می خواهید بعد از پخت برنج سفید شود، به آب برنج هنگام جوشیدن یک قاشق چای خوری آبلیمو اضافه کنید.
۲. اگر برنج ته گرفت یک نان روی برنج قرار دهید ، نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.
۳. برای دم کشیدن سریعتر برنج زعفرونی ، در هنگام دم گذاشتن برنج سوراخ هایی در میان برنج ایجاد کنید، این کار سبب می شود بخار از کف قابلمه راحت تر به سطح برسد و برنج زودتر دم بکشد.
۴. اگر هنگام جوشیدن برنج متوجه شدید که برنجتان شور است داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی قرار دهید. سیب زمینی شوری را به خودش جذب می کند.
۵. برای تهیه برنج دو رنگ، فراموش نکنید بعد از آبکش کردن برنج، مقداری از برنج را جدا کنید و در ظرف دیگری با زعفران دم کرده قاطی کنید.
۶. برای تزیین برنج یا پلو زعفرانی می توانید از زرشک و خلال بادام پخته شده نیز استفاده کنید.
۷. خواص زعفران برای زنان بر کسی پوشیده نیست، از جمله فواید زعفران برای افسردگی و عادت ماهیانه خانوم ها، ولی توجه کنید در مصرف زعفران زیادهروی نکنید.