عناب یک نوع میوه است و اتفاقا از آن میوههای پرخاصیت و سرشار از مواد مغذی است. بر حسب ذائقه و دلیل استفاده شما از عناب روش های متفاوتی برای استفاده از آن وجود دارد که در این مطلب به نحوه و طریقه مصرف عناب می پردازیم.
مطمئنا افرادی که حتی برای یک دوره کوتاه از عناب استفاده کرده اند ارزش واقعی عناب را میدانند و از آن بهعنوان یک خوراکی مقوی و مفید برای سلامتی یاد میکنند.
عناب میوهی درختی کوچک با گلبرگهایی به رنگ سبز مایل به زرد است که جزو میوههای هستهدار است.
میوههای این درختچه تقریبا بهاندازهی یک خرما هستند و رنگشان ترکیبی از قرمز و قهوهای است.
این گیاه، بومیِ جنوب آسیا ازجمله بخشهای جنوبی و مرکزی چین است.
البته امروزه این میوه در سراسر جهان بهویژه اروپا شناختهشده است و در بیشتر فروشگاههایی که میوههای وارداتی عرضه میکنند به فروش میرسد.
برای آشنا شدن با خواص متنوع و کم نظیر عناب میتوانید مقاله خواص عناب را مطالعه کنید.
خرید عناب درجه یک درشت صادراتی از گلپران
طبع عناب ، عناب سرد است یا گرم؟
طبع عناب معتدل و مرطوب است، اما برخی بزرگان طب سنتی مانند ابوعلی سینا معتقد هستند که طبع عناب کمی سرد است.
عناب در افرادی که دارای مزاج سرد هستند ممکن است تولید گاز و نفخ کند،
این افراد برای مصرف آن و اصلاح طبع عناب باید همراه آن شکر و مویز بخورند.
ارزش تغذیهای عناب
برای اینکه بخواهید یک خرید آگاهانه و مطمئن داشته باشید خواص تغذیهای موجود در یک فنجان عناب را به شرح زیر در اختیارتان میگذاریم:
کالری: ۷۶C
کربوهیدرات: ۲۰/۲ گرم
پروتئین: ۱/۲ گرم
چربی: ۰/۲ گرم
ویتامین سی: ۶۹ میلی گرم ( تقریبا برابر با ۱۱۵ درصد نیاز روزانه)
پتاسیم: ۲۵۰ میلی گرم ( برابر با ۷ درصد نیاز روزانه)
نیاسین: ۰/۹ میلی گرم ( برابر با ۴ درصد نیاز روزانه)
ویتامین بِ 6: ۰/۱ میلی گرم ( برابر با ۴ درصد نیاز روزانه)
مس: ۰/۱ میلی گرم ( برابر با ۴ درصد نیاز روزانه)
منگنز: ۰/۱میلی گرم ( برابر با ۴ درصد نیاز روزانه)
آهن: ۰/۵ میلی گرم ( برابر با ۳ درصد نیاز روزانه)
طریقه مصرف عناب
عناب را به هر صورتی که میل کنید آنتی اکسیدانها و مواد مغذی ارگانیک قویِ موجود در این میوهی پرخاصیت طیف گستردهای از خواص را برایتان به ارمغان میآورد؛
اما بر حسب ذائقه شما و دلیل استفاده شما از عناب روش های متفاوتی برای استفاده از عناب وجود دارد.
در اینجا به شرح ۳ مورد از کاربردی ترین روش های مصرف عناب می پردازیم.
شربت عناب:
یکی دیگر از روش های مصرف عناب شربت عناب است، شربت عناب برای سرماخودگی، درد سینه، سرفه، بهبود گردش خون و … مفید می باشد.
برای تهیه ی این شربت مقوی ابتدا ۴۰۰ گرم عناب خشک شده را در ۲ لیتر آب می جوشانیم تا به طور کامل آب پز شود،
سپس عنابها را از آب خارج نموده و له میکنیم،
مایع حاصل شده را صاف نموده و به میزان ۱.۵ کیلوگرم شکر به آن اضافه می کنیم و دوباره باید بجوشانیم تا شکرها حل شده و شربت عناب آماده شود.
در هنگام مصرف، نصف استکان از شربت آماده شده را در یک لیوان آب خنک حل کرده و میل نمایید.
تمام خواص دارویی عناب در این شربت وجود دارد.
عناب خیس کرده:
یکی دیگر از روش ها و نحوه مصرف عناب خیس کردن عناب است که با ترکیب سایر مواد مغذی در نهایت نوشیدنی ای کاملا متفاوت و پر خاصیت را خواهید داشت.
در این روش ابتدا تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ عدد دانه مویز (که هسته آن گرفته شده) ، ۳۰ دانه سه پستان و ۱۷ گرم گل بنفشه؛ در نیم لیتر آب خیس نمایید و اجازه دهید ۱۰ الی ۱۲ ساعت در همین حالت بماند ، سپس این مخلوط را صاف کرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و همچنین ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید تا به طور کامل حل شود.
البته شما می توانید برای اصلاح طبع عناب و سایر گیاهان همراه، قدری گلاب به آن اضافه و به مرور مصرف نمایید.
مصرف عناب خشک یا تازه از متداول ترین روش های مصرف عناب:
مصرف عناب بهصورت خشک یا تازه از متداول ترین روش های مصرف عناب می باشد.
جالب است بدانید عناب تا 40 درصد وزن خود رطوبت جذب می کند و اگر بیش از 2 دقیقه در آب غوطه ور باشد لیچ شده و ویتامین های محلول در آب آن خارج می شود.
هرگز عناب را خارج از فصل به شکل تر نخرید،
چون رطوبت آن مصنوعی است و شما به جای بخشی از وزن عناب، آب می خرید و مهم تر آن که ماندگاری آن به شدت پایین می آید و در کمتر از چهار روز خراب می شود.
بیشتر بخوانید: خرید عمده عناب
مقدار مصرف روزانه عناب
میزان خوراک میوه عناب در هر روز ۵۰ عدد است،
ولی مصرف ۲۰ تا ۲۵ عدد عناب خشک یا تازه برای خوراک چند روز مداوا، کافی است.
جالب است بدانید که عناب نارس و سبز رنگ، بیمزه و گس بوده، قابل خوردن نیست؛ چرا که خیلی دیر هضم است.
اگر جویدن عناب خشک به دندان آسیب می زند، بهتر است قبل از مصرف آن را بشویید و به مدت 2 دقیقه و نه بیشتر در آب غوطه ور کنید.
سپس 3 تا 4 ساعت صبر کنید تا رطوبت به مغز عناب نفوذ کند و بافت آن برای خوردن نرم و دلچسب شود.
به شما پیشنهاد میکنیم از مصرف روزانه این میوه شگفت انگیز و پرخاصیت غافل نشوید.
14 پاسخ
سلام من عناب خشک را با آب سرد میشویم و بعد چند ساعت در آب نگهداشته تا نرم شوند و بعد آب آن دا خارج و در ظرف درب دار نگه داری و مصرف میکنم آیا این کار مفید است د ضمن من یبوست مزمن دارم و آیا خورون روزانه آن تولید نفخ میکند و برای رفع آن چکار باید کرد
سلام وقتتون بخیر، سعی کنید زیاد در آب نباشه چون بسیار نرم میشه و دیگه قابل خوردن نیست.
عناب در افرادی که دارای مزاج سرد هستند ممکن است تولید گاز و نفخ کند، میتونید برای مصرف عناب و اصلاح طبع آن همراه عناب شکر و مویز بخورید.
با سلام اگه امکان داره یه راهنمایی کنید من بعلت یبوست روزی ۲۰ تا عناب و دو قاشق سویق کودک استفاده میکنم برای یبوست چند وقتی هست در پهلو هام و پشتم یه درد خفیف هست و بعضی وقتها دل درد خفیف دارم آیا علتش همین عناب و سویق کودک بوده؟ ممنون راهنمایی کنید
سلام و عرض خسته نباشید، نمیشه با قطعیت گفت که که خوردن عناب سبب چنین موردی شده و میتونه مشکل از موارد مختلف باشه از جمله فشار زیاد روی پهلو و کمر، رژیم نامناسب و …
و در کل عناب به عنوان یک میوه طبیعی نمیتونه عارضه سنگینی داشته باشه ولی باز هم بهتره با پزشک خود مشورت کنید شاید به عناب یا سویق حساسیت داشته باشید.
برای پایین اوردن فشار خون چه مقدار درروز استفاده شود
مصرف ۲۰ تا ۲۵ عدد عناب خشک در روز میتونه به فشار خون شما کمک کنه.
سلام فصل عناب چه فصلی است
پاییز
سلام دختر ۷ ساله من آلرژی داره گفتن عناب خوبه …چ جوری بهش بدم ک مفیدتر باشه
سلام، آیا به عناب آلرژی داره؟ اگر اینطوریه که نباید مصرف باشه یا باید بعد از مشورت با پزشک به اندازه مناسب مصرف باشه تا خطری سلامت کودک شما را به خطر نیاندازه.
سلام
من موقع چای دم کردن ۴ تا دونه عناب خشک می اندازم توی فلاکس چای،بعد از ۱۰ دقیقه مصرف میکنم
این روش مصرف عناب مفیده؟
ممنون
بله، جوشانده عناب برای سلامتی بسیار مفید هست.
سلام هرکی میگه عناب سرد مزاج هست الکی میگه گرمم نیست، معتدله.
و خوردنش بسیار مفید هست .
زمانش فرقی نداره ولی بهتره معده خالی باشه.
من از بچگی میخورم
خاصیت دفاعی برای سیستم های بدن داره
خصوصا خوراک تقویت کبد و ریه و روده هست،
یبوست نداره، برعکس شکم کار میکنه.
سعی کنید عناب رو تازه مصرف کنید بدون شکر و اب و …
درضمن عرق عناب هم خیلی خاصیت داره
شربتش واسه مجالس خوبه نه استفاده همیشگی
من ۱۴ ساله که دکتر نرفتم .
صبح نصف حبه سیر میخورم هفته ایی سه بار .
روزی ۱۰ الی ۱۵ تا عناب.
سلام، مرسی از اینکه تجربهتون رو به اشتراک گذاشتید.
اینطور که معلومه از طرفداران پر و پا قرص عناب هستید، حتما به پشتیبانی پیام بدید تا براتون یه کد تخفیف بسیار خوب برای خرید عناب در نظر بگیریم. با تشکر