زرشک گیاهی نیمه گرمسیری با میوه های کوچک قرمز و مزه ملس می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با خواص زرشک آشنا کنیم تا بتوانید خریدی آگاهانه داشته باشید.
این میوه خوشرنگ از قدیم الایام در سفره های مردم ایران مورد استفاده قرار می گرفته است.
انتهای بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک است.
زرشک گونه های مختلف دارد که دو نوع آنها بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی به نام زرشک بی هسته و دیگری زرشک باهسته می باشد.
علاوه بر کاربرد زرشک در آشپزی این میوه دارای خواص دارویی و درمانی متنوعی نیز می باشد که می توان به خواص درمانی آن مانند تقویت سیستم ایمنی بدن، حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث، تصفیه کننده خون، تنظیم فشارخون، تنظیم قند خون، پایین آورنده چربی خون، پایین آورنده اوره، شستشوی کبد و کلیه، بهترین دوست کبد و پوست، روشن کننده صورت، بهترین در درمان آفت دهان، مفید در درمان جوش صورت و بدن، بهبود گوارش و کوچک کننده شکم، مفید در درمان سنگ کیسه صفرا، رفع عطش (بهترین برای افرادی که بیش از اندازه به آب احساس نیاز می کنند ) و … اشاره کرد.
خواص زرشک:
1- سلامت قلب:
عوامل مختلفی در سلامت قلب تاثیر گذارند.
زرشک با پایین آوردن میزان کلسترول و تری گلیسیرید و همچنین فشار خون موجب سلامت قلب می شود.
وجود ترکیبی به نام بربامین در زرشک موجب حفاظت از قلب در برابر آسیب های بافتی و هم همچنین تنظیم غلظت یون کلسیم می شود. بنابراین اگر می خواهید در دوران پیری دچار بیماری های قلبی و عروقی نشوید مصرف زرشک را حتما به وعده های غذایی خود اضافه کنید.
2- بهبود گردش خون:
زرشک موجب باز شدن رگ های خونی و آسان شدن کار قلب شده و گردش خون را در رگ های خونی بهبود می بخشد.
این امر موجب توزیع مطلوب مواد غذایی و اکسیژن به اندام های بدن می شود.
3- ضد تشنج:
این ویژگی نیز به علت وجود باربرین در زرشک می باشد.
این ترکیب خاصیت ضد تشنجی را افزایش داده و صرع را بهبود می بخشد.
4- درمان مشکلات پوستی:
مشکلات پوستی یکی بیماری های شایع و اذیت کننده می باشد که افراد زیادی به این این نوع بیماری مبتلا هستند.
وجود آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی در زرشک موجب حفاظت از پوست شما در برابر بیماری های باکتریایی و قارچی می شود.
5- درمان گلو درد:
یکی دیگر از خواص زرشک، درمان گلودرد می باشد.
وجود ویتامین c در زرشک در درمان گلو درد و سرماخوردگی موثر است.
البته جالب است بدانید زرشک موجب افزایش تولید گلبول سفید میشود که این خود موجب مقابله با ویروس ها می شود.
6- پیشگیری از دیابت:
زرشک با کنترل قند خون از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند.
بنابراین زرشک یک دارو گیاهی برای درمان این بیماری می باشد.
طبق نتایج پژوهش های علمی مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم زرشک در ۲ الی ۳ وعده در روز به مدت ۳ ماه با اثر داروی متفورمین برابری میکند.
7- بهبود دستگاه گوارش:
وجود فیبر در مواد غذایی برای دستگاه گوارش مفید است.
زرشک موجب هضم آسان غذا و عملکرد درست معده می شود.
زرشک با خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی در درمان بیماری های گوارشی مثل اسهال و مسمومیت غذایی موثر است.
8- حفظ سلامت ذهنی و بهبود حافظه:
بربامین موجود در زرشک از سلول های مغزی در برابر خطر اکسیداسیون و از کار افتادگی حافظه محافظت می کند.
بنابراین اگر به دنبال ذهنی سالم و با کارایی بالا هستید زرشک را به شما پیشنهاد می کنیم.
2 پاسخ
دیابت خیلی بده
بله مناسفانه، بهتره پیشگیری بشه.