انواع زعفران و تفاوت های آن ها را بشناسید. (زعفران سرگل، نگین، دسته، پوشال)

انواع زعفران

اگر تا به حال از فروشگاه های اینترنتی زعفران دیدن کرده باشید احتمالا انواع زعفران در قیمت های متفاوت دیده اید.

فروشنده های متعدد این محصول، زعفران را در دسته‌بندی‌های گوناگون به مشتریان خود عرضه می کنند که در میان تمامی انواع عرضه شده، به طور کلی ۵ پنج دسته ی نگین، سرگل، پوشال و دسته (دخترپیچ) و سفیدی (خامه یا ریشه) بیشتر به چشم می‌خورد.

اساس تمامی این دسته‌بندی‌ها این است که چه قسمتی از رشته مربوط به گل زعفران، در محصول تهیه شده وجود داشته باشد.

نوع زعفران، محل تولید، شرکت بسته‌بندی کننده و نحوه خشک کردن بر کیفیت و قیمت فروش زعفران موثر می باشد.

قبل از توضیح درمورد انواع زعفران لازم است این نکته را یاد آوری کنیم که در اصطلاحات علمی سه شاخه قرمز زعفران را کلاله و سفیدی ادامه آن را خامه می گویند.

در این مقاله قصد داریم شما را با انواع زعفران و ویژگی های آنها آشنا کنیم تا بتوانید بر حسب نیاز خود خریدی آگاهانه داشته باشید.

انواع زعفران:

سرگل:

همانطور که از نام این نوع زعفران پیداست، خامه یا سفیدی ها کلا حذف می شوند و زعفران خالص و قرمز رنگ حاصل می شود.

زعفران سرگل آشناترین و پرمصرف ترین نوع زعفران دربین مردم می باشد.

این نوع زعفران را سرگل، سرقلم، سرریشه و ممتاز می نامند.

این نوع زعفران با نام خارجی All_Red (کاملا قرمز) نیز شناخته می شود.

زعفران سر گل خود به ۲ نوع درجه یک و درجه دو تقسیم می شود که زعفران درجه یک فاقد شکستگی و دارای بالاترین کیفیت می باشد اما زعفران درجه ۲ دارای ذرات شکسته می باشد.

زعفران گلپران، زعفران سرگل درجه یک می باشد که شما میتوانید از اینجا اقدام به خرید کنید.

پوشال:

اگر هنگام جداسازی کلاله زعفران (قسمت قرمز رنگ ) از خامه (سفیدی) ١-٣ میلی متر خامه همراه کلاله باشد به این نوع زعفران پوشال می گویند.

زعفران رشته ای درجه ١ و درجه ٢ و درجه ٣ در این گروه قرار دارند.

در پوشال درجه یک مقدار خامه بسیار کم و کلاله زعفران صاف و بدون شکستگی است.

پوشال درجه ۲ که مقدار خامه آن اندکی بیشتر است؛ کیفیت آن نیز از نگین پایین تر است.

در پوشال درجه ۳ مقدار خامه از ۲ نوع قبلی بیشتر و قسمتی از کلاله دارای شکستگی می باشد.

جالب است بدانید که برخی از مصرف کننده ها این نوع زعفران را به علت اتصال کلاله ها به خامه که دلیلی بر صحت زعفران دارد، بیشتر می پسندند.

نگین و سوپر نگین:

هر گاه خامه (قسمت سفید رنگ) از کلاله جدا شود ، زعفرانی حجیم بدست خواهد آمد، که گران بهاترین و زیباترین نوع زعفران است و به آن نگین می گویند.

در زعفران نگین و سوپر نگین ۳ رشته به هم متصل بوده و دارای رنگ تیره می باشند. . قدرت رنگ دهی زعفران نگین بین 230 تا 270 درجه است .

تفاوت زعفران نگین و سوپر نگین در این است که در نگین رشته ها کوتاه تر و نازک تر است و به تبع آن از لحاظ کیفیت و قیمت بعد از سوپر نگین قرار میگیرد.

دسته:

یکی دیگر از انواع زعفران، زعفران دسته می باشد.

در این نوع زعفران کلاله ها همراه با خامه هستند و از کنار هم چیده شدن رشته ی کامل (خامه و کلاله) به دست می آید.

چینش رشته‌ها در زعفران دسته به ۲ صورت یک‌سویه و یا دوسویه می‌باشد.

در چینش یک‌سویه، کلاله‌ها و خامه‌ها بر روی هم قرار می‌گیرند.

در چینش دو سویه، کلاله‌ها در دو طرف و خامه در وسط قرار می‌گیرد. در چینش دو سویه چون بخش سفید رنگ در میانه قرار می‌گیرد، کلاله بیشتر جلب توجه می کنند.

جالب است بدانید که چون دسته‌بندی رشته زعفران معمولا توسط بانوان انجام می‌شود، به زعفران دسته،زعفران دخترپیچ یا دسته دخترپیچ نیز می‌گویند.

کنج یا سفیدی زعفران:

هنگامی که کلاله را از خامه جدا می کنیم قسمت ریشه یا سفیدی باقی می ماند که ما به آن زعفران سفید یا کنج هم می گوییم. در اروپا این قسمت به‌نام White (سفید) یا Style (خامه) شناخته می‌شود.

این قسمت از زعفران دارای عطر و فاقد رنگ دهی می باشد.

شما میتوانید مقاله کامل درباره ریشه زعفران را از اینجا مطالعه کنید.

 

در انتها مقاله به این ۲ پرسش متداول شما خریداران عزیز پاسخ می دهیم:

بهترین نوع زعفران کدام است ؟

بهترین نوع زعفران را کارشناسان، زعفران دسته (دختر پیچ) می دانند. این نوع زعفران دارای عطر و بوی فوق العاده ای می باشد؛ چرا که رشته کامل زعفران است.

گران ترین نوع زعفران چیست؟

گرانترین نوع زعفران زعفران سوپر نگین است که به دلیل ظاهر زیبا و کیفیت بالای آن برای صادرات استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *