خواص و کاربرد زعفران سفید (ریشه زعفران) و تفاوت آن با زعفران

زعفران سفید

زعفران از ۲ قسمت سرگل (کلاله) و ریشه (خامه) تشکیل شده است. سرگل همان قسمت اصلی و قرمز رنگ زعفران است. ریشه، قسمت سفید رنگ متصل به سرگل می باشد که به آن زعفران سفید نیز می گویند.

اگر می‌خواهید با خواص و کاربرد زعفران سفید آشنا شوید با گلپران همراه باشید.

زعفران سفید چه خواصی دارد؟

همانطور که می دانید زعفران دارای خواص دارویی و درمانی زیادی هست. خواص زعفران سفید مانند کلاله زعفران می باشد! با این تفاوت ریشه فاقد ماده ای به نام کروسین (عامل ایجاد رنگ) است.

البته ناگفته نماند که ریشه زعفران خواص زعفران را با درصد کمتری دارا می باشد.

از جمله خواص دارویی و درمانی ریشه زعفران می توان به درمان سرطان پروستات، تقویت قوای جنسی، درمان بیماری های روماتیسم، تقویت عملکرد کبد و تقویت حافظه و بینایی و … اشاره کرد.

کاربرد زعفران سفید چیست؟

از آنجا که ریشه زعفران فاقد کروسین (عامل رنگ زعفران) است بنابراین در مواردی کاربرد دارد که رنگ دهی زعفران مدنظر نباشد.

اگر قصدتان استفاده از طعم و عطر زعفران است میتوانید از ریشه آن در تهیه خورشت، سوپ، ته دیگ و سایر غذاها استفاده کنید.

همچنین استفاده از آن در شیرینی پزی برای تزیین کیک کاربرد فراوانی دارد.

ازموارد دیگر کاربرد ریشه‌ی زعفران استفاده از آن در صنعت برای مصارف درمانی، خوراکی و رنگدهی می باشد.

روش جمع آوری:

در هنگام جدا کردن رشته های قرمز زعفران از گل زعفران، قسمت سفیدی که همان زعفران سفید می باشد نیز جدا و خشک می شود.

در صورتی که زعفران به صورت پوشال (دخترپیچ) از گل زعفران جدا شود در مراحل بعدی به صورت دستی سرگل زعفران را از ریشه سفید زعفران جدا می کنند.

اگر قدرت خرید زعفران را به دلیل قیمت بالای آن ندارید به شما پیشنهاد می کنیم ریشه زعفران مرغوب و با کیفیت را از طریق گلپران به صورت مستقیم از کشاورز خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *