طریقه خشک کردن زعفران به صورت سنتی در خانه

طریقه خشک کردن زعفران به صورت سنتی در خانه

برای خشک کردن زعفران راه های مدرن و سنتی زیادی وجود دارد؛ ولی به دلیل از بین رفتن برخی خواص زعفران در هنگام خشک کردن به صورت صنعتی، پیشنهاد ما این است تا خودتون در خانه اقدام به خشک کردن زعفران به صورت سنتی فرمایید. در ادامه ما نحوه خشک کردن به صورت سنتی را به شما آموزش خواهیم داد.

نحوه گرده گیری:

بعد از پاک کردن زعفران مقدار 2 الی 3 کیلو زعفران پاک شده را داخل نایلون فریزر قرار میدهیم و بعد نایلون فریزر را باد کرد و آنقدر تکان میدهیم که گرده های ( زرد رنگ ) به نایلون بچسبند و بعد از نایلون خارج میکنیم . زعفران آماده خشک کردن است.

نحوه خشک کردن:

در مرحله بعدی زعفران به حالتی ک در ادامه توضیح می دهیم روی کاغذ کرافت یا توری خشک می کنیم.
زعفران را اگر نگین هست به صورت دانه دانه و اگر پوشال هست به صورت سه کلاله سه کلاله روی هم قرار داده به طوری تقریبا اندازه 1 بند انگشت کلاله ها روی هم قرار بگیرند.
موقع پهن کردن توجه داشته باشید کلاله ها به صورت کپه ای به هم چسبیده روی هم قرار نگیرند و به صورت جدا جدا روی هم قرار بگیرند.
سپس تمام زعفران ها رو به همین صورت آماده خشک کردن کرده و بعد 10 ساعت تا 12 ساعت زعفران ها خشک خواهند بود.

نکات:

اولین نکته این است که زعفران بعد پاک شدن و گرده گیری باید بلافاصله به محل خشک کردن انتقال پیدا کند و هر چه سریعتر داخل اتاق با دمای بین 40 تا 50 درجه شروع به خشک کردن کند.
زعفران نباید تحت تاثیرحرارت مستقیم قرار گیرد.
توجه داشته باشید محیط گرم اتاق باید باعث خشک شدن زعفران شود نه حرارت مستقیم لذا طبقه توری باید با بخاری تقریبا 1 قدم فاصله داشته باشد.

حالا زعفران شما به طور کامل خشک شده است. وقت آن رسیده تا یک دمنوش زعفران خوشمزه و مقوی درست کنید. برای دیدن آموزش تهیه دمنوش زعفران اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *