زعفران جزو جدایی ناپذیر غذای ایرانی می باشد، یکی از بزرگترین دغدغه آشپزها هنگام استفاده از زعفران، نحوه دم کردن زعفران می باشد.
در این مقاله به روش های دم کردن زعفران خواهیم پرداخت و در پایان بهترین روش دم کردن را عنوان خواهیم کرد.
توجه کنید برای این که بهترین نتیجه را بگیرید باید از زعفران درجه یک استفاده کنید تا هم طعم عالی را به شما بدهد و هم عطر آن کل خانه را فراگیرد.
آسیاب کردن زعفران:
قبل از اینکه زعفران را دم کنید باید به خوبی این گیاه پر عطر و طعم را آسیاب کنید.
برای آسیاب کردن زعفران می توانید از هاون های کوچیک موجود در بازار استفاده کنید.
البته توجه داشته باشید اگر در خانه هاون نداشته باشید می توانید از یک قاشق کوچیک برای نرم کردن زعفران استفاده کنید،
البته کار شما سخت تر خواهد شد ولی به همان نتیجه هاون خواهید رسید.
در بعضی از نقاط ایران زعفران را با کمی شکر می سابند که تاثیر بسزایی در نسوختن و شیرین شدن زعفران دارد.
روش های دم کردن زعفران:
روش های کلی دم کردن زعفران به شرح زیر است:
- دم کردن زعفران با آب جوش
- دم کردن با یخ
بعد از اینکه زعفران را به خوبی آسیاب کردید حالا نوبت آن رسیده که آن را دم کنید،
در ادامه به توضیح هر یک از روش های دم کردن زعفران می پردازیم.
۱. دم کردن با آب جوش:
برای دم کردن زعفران با آب جوش به یک استکان و یا قوری کوچک نیاز خواهید داشت.
درون قوری مقداری زعفران که در مرحله قبل سابیده بودیم بریزید،
سپس مقداری آب گرم داخل قوری اضافه کنید.
اگر از نشکن بودن قوری یا استکان خود اطمینان دارید آن را روی سماور بگذارید تا مانند چایی دم بکشد.
توجه کنید این مرحله برای رنگ بیشتر است،
و در صورتی که در خانه قوری یا اسنکان نشکن ندارید نیاز با انجام آن نیست.
زعفران دم کرده شما آمده است و میتوانید آن را به برنج یا چایی خود اضافه کنید، نوش جان!
۲. دم کردن با یخ:
این روش نیز همانند روش دم کردن زعفران با آب جوش است با این تفاوت که باید از یخ استفاده کنید.
درون ظرفی کوچیک ۳ یا ۴ تکه یخ بگذارید.
سپس زعفران سابیده شده را روی یخ ها بریزید و اجازه دهید در دمای محیط ذوب شوند.
با اینکار زعفران به آرامی با آبی که از یخ ها ذوب می شود ترکیب شده و نتیجه ای عالی را خواهید گرفت.
بهترین روش:
اما میرسیم به بهترین روش دم کردن زعفران، کافیست روش های قبلی را با هم قاطی کنیم تا به بهترین نتیجه برسیم.
در این روش که از روش های قبل بسیار سریعتر می باشد، رنگ و عطر زعفران نیز بیشتر خواهد بود،
پس اگر میخواهید در کمترین زمان به بهترین نتیجه برسید این بهترین روش می باشد.
در این روش زعفران را درون قوری بریزید و سپس آب جوش را اضافه کنید.
بعد از مدتی کوتاه تکه های یخ را اضافه کنید و سپس قوری را روی سماور بگذارید.
قرار دادن یخ باعث ایجاد شک می شود و سبب می شود که هم زعفران رنگ بیشتری بدهد و هم رنگ شفافی پیدا کند.
توصیه های نهایی:
همیشه سعی کنید به مقدار نیاز خود زعفران را آسیاب کنید تا در صورت اضافه آمدن عطر و طعم خود را از دست ندهد.
اگر مقداری نیز اضافه آمده حتما آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا عطر خود را از دست ندهد.
مقدار آبی که استفاده می کنید از خود زعفران بیشتر نباشد چون در این موقع حالت آبکی پیدا می کند و رنگ کمتری خواهد داد.
بعد از این که زعفران را دم کردیم لازم است تا آن را در غذا های مختلف استفاده کنیم، برای دیدن آموزش آشپزی با زعفران مقاله « نحوه مصرف زعفران » را مطالعه کنید.